Gå rett til innhold
<
<
Allmennmedisinsk forskningsenhet bidrar til resolusjon om polyfarmasi

Allmennmedisinsk forskningsenhet bidrar til resolusjon om polyfarmasi

Aktuelt

Publisert: 12.05.2022
Oppdatert: 10.08.2022

Stefán Hjörleifsson har holdt innlegg på legeforeningens faglandsråd om hvordan fastleger kan begrense behandlingsbyrden og redusere risikoen for at pasienter blir skadet av overbehandling med medikamenter

, Mer er ikke alltid bedre. Stefán Hjörleifsson holdt innlegg på Legeforeningens faglandsråd., Stefanf 076 te faglandsradet LF 6651 2022, ,

Mer er ikke alltid bedre. Stefán Hjörleifsson holdt innlegg på Legeforeningens faglandsråd.

Polyfarmasi

Legemidler er en hyppig årsak til uønskede hendelser og pasientskader. Risikoen for bivirkninger, interaksjoner og feil bruk øker for hvert legemiddel som legges til.

I Norge behandles 100.000 pasienter med femten eller flere medikamenter hver dag.

Behandlingsbyrden kan bli stor og Verdens helseorganisasjon anslår at halvparten av alle medikamenter tas feil eller burde ikke vært forskrevet.

Legeforeningens faglandsråd vil øke kvaliteten legemiddelbehandlingen

På legeforeningens faglandsråd 27. april 2022 holdt Stefán Hjörleifsson, forsker II ved AFE-Bergen, innlegg om hvordan fastleger kan begrense behandlingsbyrden og redusere risikoen for at pasienter blir skadet av overbehandling med medikamenter.

Faglandsrådet fattet en resolusjon for å øke kvaliteten på legemiddelbehandling med vekt på pasienter som behandles med mange legemidler.

Kontakt

Stefán Hjörleifsson

Forsker II - Bergen
sthj@norceresearch.no
+47 56 10 76 51

Relaterte artikler

Se alle artikler