Gå rett til innhold
<
<
50 år med akademisk allmennmedisin i Bergen

50 år med akademisk allmennmedisin i Bergen

Aktuelt

Publisert: 12.05.2022
Oppdatert: 10.08.2022

Den 21. april 1972 åpnet Institutt for allmennmedisin ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Bergen. For AFE er det allmennmedisinske miljøet er en viktig og nær samarbeidspartner, og AFE har vært samlokalisert med allmennmedisinmiljøet siden starten, først i Kalfarveien 31 og nå i Alrek helseklynge.

, Fra lansering av jubileumsboken  Akademisk allmennmedisin i Bergen 50 år., Akademisk allmennmedisin i Bergen 50 år, ,

Fra lansering av jubileumsboken Akademisk allmennmedisin i Bergen 50 år.

I 2022 markeres derfor 50 år med akademisk allmennmedisin i Bergen, blant annet med en jubileumsbok. Gjennom nesten femti rikt illustrerte kapitler gjennomgås utviklingen av allmennmedisinfaget i Bergen fra 1972 til 2022; undervisningen, forskningen, personene, legepraksisene, bygningene og mye mer.

I 1991 gikk instituttet inn i det nye Institutt for samfunnsmedisinske fag, senere i Institutt for global helse og samfunnsmedisin som Fagområde for allmennmedisin. Instituttet var plassert i Ulriksdal på Haraldsplass fra starten og til 2003, da man flyttet til Kalfarveien 31 og den ærverdige Pleiestiftelsen for Spedalske no. 1. I 2020 flyttet instituttet til nybygg i Alrek helseklynge på Årstadvollen.

Gjennom femti år har instituttmiljøet i Bergen sammen med ulike knoppskytinger innen allmennmedisinsk forskning og fagutvikling, utviklet seg fra en beskjeden start til det største allmennmedisinske fagmiljøet i Norge.

Redaktør for boken er professor i allmennmedisin Steinar Hunskår.

Relaterte artikler

Se alle artikler